top of page

TRAUMA RELEASE

Wanneer een ervaring te snel gebeurd of te intens is om in 1 keer te verwerken kan er trauma ontstaan. In zo’n situatie die we als onveilig ervaren gebeurd er van alles in je lichaam. Er worden stresshormonen aangemaakt, je bloeddruk stijgt en ook je hartslag gaat omhoog. Je lichaam geeft je aan het liefst  te willen  vluchten of vechten, maar als dat niet mogelijk lijkt te zijn raken we in een bevriezing. De energie die vrijkomt na een heftige reactie komt zo vaak vast te zitten in het lichaam wanneer de natuurlijke vlucht of vecht respons niet doorgevoerd kan worden.

 

Vaak gaan we verder met ons leven, vergeten we deze gebeurtenissen, of schuiven ze bewust naar de achtergrond  om ons later af te vragen waar al die (vage) klachten, vermoeidheid of zelfs onze burn-out toch vandaan komen…

ONS HOOFD VERGEET, MAAR ONS LICHAAM WEET!

Veel voorkomende klachten bij trauma’s zijn o.a:

 • Stress, angst & paniekklachten

 • Oppervlakkige ademhaling & hyperventilatie 

 • Hartkloppingen

 • Depressie & burn-out

 • Vermoeidheid

 • Chronische pijnklachten

 • Slapeloosheid en onrust

 • Overmatige alertheid & prikkelbaarheid

 • Gevoel van hulpeloosheid & onmacht

 • Krachtverlies in spieren

Het hoeft hier zeker niet altijd te gaan om gebeurtenissen die we bewust hebben meegemaakt. Geboorte- en jeugd trauma maar ook overgenomen trauma van je ouders, grootouders of verdere voorouderlijke lijnen kunnen jou verzwaren. We kunnen wel stellen dat trauma iets is waar iedereen mee te maken krijgt. Omdat het hier gaat om een onafgemaakte ervaring en opgeslagen energie in het lichaam, hebben praat therapieën hier weinig invloed op en mogen we aan het werk met het lichaamsgeheugen om de ervaring, dit keer in een veilige setting, af te maken om zo te kunnen helen.

BRTT®

 

Body Remembers Trauma Therapy®

-BRTT® is een van de meest effectieve therapie vormen waarin je direct toegang kunt krijgen tot het lichaamsgeheugen waar pijn, verdriet, angst, eenzaamheid, onmacht, boosheid en zo nog veel meer emoties opgeslagen zijn, om hier vervolgens ruimte aan te kunnen geven en zo op te lossen​.-

TRB®

 

Trauma Release Breathwork®

De adem is de brug tussen het bewuste en het onderbewuste.

De adem is de brug tussen het bewuste en het onderbewuste.

TRB® Is een ademsessie die je met verschillende ademhaling meeneemt op een diepe innerlijke reis waarin we op zoek gaan naar op onbewust niveau vastzittende emoties, spanningen, blokkades, trauma’s en conditioneringen. Deze effectieve combinatie van ademhalingen is ontworpen om door vele lagen van lichaams pantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. De helende sessies zijn gericht op ontladen en kunnen je brengen bij de kern van jouw klachten, spanning, blokkades, belemmerende gedachten, trauma, patronen en overtuigingen. Ook activeer je op deze manier het zelfhelend vermogen van je lichaam.

-Trauma Release & Breathwork  is een van de veiligste en meest directe manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen.-

BRTT® is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het gaat om zowel dagelijkse stress als diepe chronische spanning. Met een paar lichamelijke oefeningen helpen we je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam terug te brengen naar de oorspronkelijke ontspannen en gebalanceerde staat van zijn. 

 

We gaan bij BRTT® op zoek naar de vastgezette energie in het zenuwstelsel. Jouw lichaam zal dat zelf gaan aangeven, in een tempo en intensiteit die voor jou okay is door middel van trillingen. Door je over te geven aan wat zich aandient en het dit keer te doorvoelen en het cirkeltje rond te maken, kun je de spanningen en het trauma  op een natuurlijke en veilige manier ontladen.

18010507348456339.webp

Wat kan een Trauma Release sessie voor jou doen ?

 • Verminderen van stress, angst & paniekklachten

 • Klachten bij depressie & burn-out verminderen of verhelpen

 • Meer energie

 • Verminderen of verhelpen van chronische pijnklachten

 • Meer rust

 • Overmatige alertheid & prikkelbaarheid verminderen

 • De regie over jouw leven terug geven

 • Betere nachtrust

 • Migraine verminderen of verhelpen

 • Afnemen van hoge spierspanning

 • Meer uit je hoofd en in je lijf

       Een volledige 1:1 Trauma Release sessie met BRTT® & TRB® duurt ongeveer 3 uur (inclusief             voor- en nagesprek)

       Voorafgaand ontvang je een intakeformulier en worden eventuele contra-indicaties nagegaan.

 

       Een BRTT® of TRB® los boeken is ook mogelijk. Deze sessie duren ongeveer 1.5-2 uur.

       Check hier voor de prijzen.

        

       Met regelmaat vindt er ook een intieme groepsceremonie  (max 5 deelnemers) BRTT® & TRB®           plaats. Data zullen geplaats worden in de agenda.

 

       Wil jij liever een duo- of zelf samengestelde groepssessie? Informeer gerust naar de                           mogelijkheden.     

                                                                                                                                                                                 Wil je dat wij deze groepsceremonie verzorgen op jouw locatie of event? Leuk! We horen                   graag van je via het formulier hier

bottom of page