top of page
IMG_7909.JPG
IMG_9910_edited.jpg
  • Instagram
  • Facebook
  • Whatsapp

De reis naar jezelf

Hi,ik ben Anita Sophia!

Een holistisch (trauma) therapeut, KAP- en plant medicijn facilitator die momenteel samen met haar dochter, partner en de 2 leukste honden in Arnhem woont.

Ik ben breed opgeleid binnen verschillende systemen en methoden. Zo heb ik Yoga gestudeerd in India, geleerd energy healing toe te passen als holistisch therapeut en binnen verschillende vormen van sjamanisme en leerde ik hoe je als procesbegeleider mensen in samenwerking met Plant Medicijnen, breathwork en lichaamsgericht werk begeleid.

 

Zo opgesomd klinkt dat misschien als een eclectische mix, maar bijna alles wat ik leerde kwam in eerste instantie op mijn pad omdat ik het zelf zo nodig had! Alle methodes waarmee ik nu werk  zijn stuk voor stuk methodes waarin ik in eerste instantie zelf mee in aanraking ben gekomen tijdens mijn eigen reis van bewustwording en heling. Methodes die mij echt geholpen hebben bij het herontdekken van mezelf en weer in mijn eigen kracht te komen. Juist daarom ben ik zo gepassioneerd in wat ik doe, ik weet uit eigen ervaring hoe waardevol deze handvaten kunnen zijn in het creëren van een echte transformatie. En nee, er is geen quick fix, het is een proces, een reis die we aan mogen gaan met ons zelf en waarin we mogen blijven leren…maar hoe mooi is dat?

Als kind voelde ik me altijd al anders en vonden anderen mij vaak een beetje “te”. Te dromerig, te verlegen, te expressief in wat ik aan wou ..nja, veel “te’s”. Om toch een beetje het gevoel van goedkeuring te krijgen ben ik bewust en vooral onbewust me gaan aanpassen, mijn -lichtje gaan dimmen- zodat mijn 'anders zijn' misschien wat minder zou opvallen. Ik bleef wel expressief in hoe ik mij uiterlijk vertoonde, vooral om de aandacht daar maar op de focussen in plaats van de al zo anders voelende binnenkant. In de pubertijd kreeg ik steeds meer problemen met mijn eigenwaarde en depressieve klachten maar met reguliere hulp leek ik nergens te komen, dus gewoon door blijven gaan maar…

 

Op mijn 20e werd ik moeder van een prachtige dochter en werkte ondertussen als make-up artist. Ik begon als freelancer, heb gewerkt als hoofd make-up en hair bij een groot crossmediaal productiehuis en ben werkzaam geweest voor verschillende grote merken binnen de cosmetica branche. Een creatieve, afwisselende job,het samenwerken met veel verschillende soorten mensen leek me enorm leuk en ook leek het goed te combineren met mijn moederschap. Toen ik later steeds meer te maken kreeg met de schaduwkant van deze wereld triggerde dat al mijn oude stukken die natuurlijk niet opgelost waren omdat ik ze goed had weten te onderdrukken. Ik kreeg o.a. problemen met mijn eigenwaarde, ervaarde constant dat mijn grenzen overschreden werden, oude patronen bleven zich uitspelen. Je kan het zien als een bal die ik probeerde heel lang met moeite onder water te houden, uiteindelijk kwam hij omhoog en met grote kracht. Gevolg? Een burn-out. Weer haalde sessies langs de reguliere weg weinig voor me uit. Er werd mij verteld dat ik alles al wel wist, maar ik voelde het niet.

 

Via een bekende kwam ik uit bij een echtpaar die coaching vanuit principes binnen het Hawaïaanse Sjamanisme aanbood. Dit was de eerste keer dat professionele hulp positief uitpakte voor me en het opende mijn ogen. Ik zag hoe het grootste gedeelte van mijn problemen voort kwamen uit ancestrale patronen, door energie die van ouders op kind doorgegeven worden, vormende gebeurtenissen in hele jonge jaren en een geboortetrauma. Deze patronen speelde zich als een script uit in zowel mijn privéleven als op mijn werk. Ik ging aan de gang met innerlijk werk en leerde opnieuw verbinding maken met mijn gevoel en alle lagen van mijn wezen, de ontbrekende schakel voor mij in  voorgaande therapieën. Hoe meer laagjes ik aflegde, hoe duidelijker mijn pad werd. Ik wilde werk doen wat meer in lijn lag met mijn oprechte interesses die lang ondergeschoven waren en wat me oprecht voldoening gaf. Hoewel ik het eng vond om mijn huidige carrièrepad volledig achter te laten voelde ik hoe ik meer in mijn eigen kracht begon te staan, dat dit echt was wat ik kwam doen op deze wereld en vooral dat alles op mijn reis mij hier heen had geleid.

 

Ik dim mijn licht niet meer en zie het als mijn missie om zo veel mogelijk mensen te mogen helpen met het terugvinden van hun eigen licht, zodat we samen kunnen stralen zoals we bedoeld zijn om te doen!

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, 'Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?' Actually, who are you not to be?  Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.” -Marianne Williamson

IMG_1819.JPG

Opleiding & Ervaring

Ik ben in 2000 begonnen met Creatieve Therapie aan de hogeschool Utrecht. Daaropvolgend heb ik opleidingen gedaan in Self I-Dentity via Ho’oponopono, docent kinderyoga, en heb ik Yoga (Ashtananga | & Kundalini) gestudeerd onder mijn leraar in Pushkar, India. 

Later leerde ik hoe ik  vrouwen kan initiëren in de Rites of the womb Behaalde ik Reiki 1 en 2 en mijn Reiki Master en volgde ik een opleiding tot Holistisch Therapeut. Daarnaast heb ik een baanbrekende opleiding tot Procesbegeleider mogen afronden en volg ik momenteel verschillende workshops als onderdeel van een “shamanic healer” traject. Met regelmaat volg ik verschillende soorten sessies, retreats en bijscholingen voor mijn eigen ontwikkeling.

Werkwijze

Anderen hebben mij beschreven als kalm en intuïtief tijdens Ceremonies. Mijn aanwezigheid werd als fijn en vertrouwd ontvangen, zonder dat deze te aanwezig was.

Dat laatste dat is ook exact waar ik naar streef. Ik heb in het verleden veel gereisd met Plant Medicijnen en weet dat de grootste veranderingen optreden wanneer je uitdagingen zelf onder ogen komt en oplost. Vanuit deze filosofie bekrachtig ik mensen om met een gerust hart onder ogen te komen waar ze op stuiten, en er dan met rust en zelfvertrouwen mee aan de slag te gaan. Naast dat we in het energetische veld direct kunnen healen en blokkades kunnen oplossen is mijn mijn doel vooral jou te ondersteunen en de ruimte, veiligheid en tools te geven zodat jij jezelf kan gaan healen.

bottom of page