top of page

Psilocybine Therapie

Een innerlijke reis met Magic Truffels

Al duizenden jaren wordt Psilocybine door inheemse volkeren ingezet voor gebed, genezing en visioenen. Tegenwoordig maakt men hier wereldwijd nog gebruik van tijdens rituelen en ceremonies, maar ook in de Westerse wereld windt het inzetten van Psilocybine als therapie de afgelopen jaren veel belangstelling en bekendheid .

Onderzoeken hebben bewezen dat Psilocybine en Psilocine (de actieve stoffen uit de magic- truffel of paddestoel) groei van nieuwe neurale vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen stimuleert, wat zou kunnen helpen om makkelijker structurele veranderingen in je leven te kunnen maken, herinneringen kunt herevalueren vanuit een ruimer perspectief en bij het aanpakken van o.a. depressie, trauma en verslaving.

De combinatie van Psilocybine en deskundige begeleiding in een veilige setting kan je helpen in je process om de diepte in te gaan en zaken bij de kern aan te pakken.

De Psilocybine waarmee ik werk komt uit de Truffel, is legaal in Nederland en wordt makkelijk door het lichaam afgebroken, zonder toxische stoffen achter te laten. 

Magic Truffels zijn afkomstig van het Psilocybe paddestoel mycelium. Door bepaalde omgevingscondities resulteren deze niet in paddenstoelen maar in ondergrondse vorming van Sclerotia (een compacte massa van gehard schimmel mycelium dat voedselreserves bevat.) Zo kunnen de Sclerotia extreme omstandigheden overleven.

Een innerlijke-reis kan je inzicht geven bij bewustwording, spirituele ontwikkeling en levensvraagstukken.

Een innerlijke reis met de Truffel kan jou in contact brengen met jouw ware zelf en jouw innerlijke wijsheid, waardoor je diepe inzichten kan ontvangen op zielsniveau. Dit kan soms als overweldigend worden ervaren omdat we vaak afreizen naar de kern van een probleem. Dit kan iets zijn wat we bewust of onbewust weggestopt of verdrongen hebben en zich nu aandient om gezien en doorvoeld te worden om verder te kunnen komen in het oplossen van jouw klachten of vragen. Ik bied jou hierin met liefde een veilige bedding en mijn begeleiding als deskundige en ervaringsdeskundige waar nodig. Deze reis kan transformerend werken op jouw visie van zelf, anderen, jouw omgeving en hiermee dus jouw manier van in het leven staan. Houd er rekening mee dat dit voor een tijdelijke onbalans zou kunnen zorgen. Vooraf kijken we samen of deze stap de juiste is op het moment voor jou en worden eventuele contra-indicaties nagegaan.

a07709631b0c37e6f65fe452c6327b0b.jpg

Psilocybine therapie kan helpen bij:

 • Stress, angst & PTSS gerelateerde klachten

 • Fysieke klachten

 • Verslavingsproblematiek

 • ADHD/ADD

 • Rouwverwerking

 • Bindings- en verlatingsangst

 • Eetstoornissen

 • Verwerken van: trauma, depressie & verdriet

 • Burn-out klachten

 • Persoonlijke ontwikkeling, bewustwording

 • Spirituele ervaringen

 • Levensvraagstukken

 • Hervinden van liefde voor zelf en het leven

Een dag sessie met Psilocybine Therapie duurt ongeveer 8 uur.

Na je reis krijg je een lichte maaltijd om je te helpen bij het terugkomen in het hier en nu.

 

We sluiten de dag pas af als jij okay bent om zelfstandig terug te reizen naar huis. Je zou dan in principe zelf mogen en kunnen rijden, maar iedereen reageert natuurlijk anders en het regelen van een lift of slaapplek is aan te raden.

Deze reis liever in een Ceremoniële groepssetting aangaan? Bekijk dan hier de agenda.

bottom of page