top of page

Soul Retrieval

Door het ervaren van een heftige gebeurtenis of een trauma* kan een deel van onze essentie of onze ziel het lichaam verlaten naar de niet alledaagse werkelijkheid. Volgens het sjamanisme spreken we bij deze gebeurtenis van zielsverlies of Soul Loss en de Westerse psychologie verwijst hiernaar als dissociëren. 

“Het uitgangspunt van zielsverlies is dat wanneer we een trauma ervaren, een deel van onze vitale essentie zich van ons scheidt. Dit is om de ervaring te overleven van misbruik, door te ontsnappen aan de volledige impact van de pijn. Deze stille gebeurtenis, bekend als zielsverlies, neemt de vorm aan van een eeuwig gevoel en ervaring van onvolledigheid en ontkoppeling.” -S. Ingerman 

 

Een Soul Retrieval is het terughalen van zielendelen uit de niet alledaagse werkelijkheid, waardoor de heelheid van de ziel herstelt. Ziel betekent in dit geval je essentie en je levenskracht.

 

*Bij trauma denken we vaak aan gebeurtenissen als seksueel misbruik, een auto ongeluk of het meemaken van oorlog. Maar trauma kan ook ontstaan door gebeurtenissen als; gepest worden op school, een kwetsende opmerking van je baas, het overlijden van je huisdier, een toxische relatie of het opgroeien met een fysiek of emotioneel afwezige ouder.

Ook wanneer je een leven leidt dat niet in lijn is met jouw zielsmissie kan je ziel zich afsplitsen. Een voorbeeld hiervan is aanpassings- en pleasegedrag welke ervoor zorgen dat je leeft volgens verwachtingen, eisen, normen en waarden van de ander in plaats van wat juist voelt voor jou. Hierdoor gaat het contact met jouw essentie verloren.

 

Iedereen heeft wel zo’n verloren stukje ziel wat jouw kan belemmeren vanuit jouw volle potentieel te leven en kan zorgen voor klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

 

Een Soul Retrieval kan helpen bij:

  • Verminderen stress, depressie & angst

  • Bij dissociatie

  • Rouwverwerking

  • Doorbreken van patronen die niet meer dienen

  • Concentratie problemen

  • Verslavingen doorbreken

  • Chronische gezondheidsklachten & vermoeidheid

  • Emotionele bevrijding

  • Meer leven vanuit jouw volle potentieel, waarheid & bezieling

  • Je meer verbonden voelen

Groeps Ceremonie

Bij een Soul Retrieval Groepsceremonie maken werken wij met een combinatie van veld-, adem- en lichaamswerk. In een kleine groep van maximaal 7 deelnemers zullen wij met elkaar verbinden en zo een veilige space creëren voor jou en de groep.

Er wordt ruimte gegeven aan iedereens individuele proces terwijl het ondersteunen en ondersteund worden door een groep daar enorm in kan bekrachtigen.

Ook maken we deze avond gebruik van muziek en instrumenten voor extra aanmoediging, dus heb jij een drum, ratel of rainstick? Neem ze zeker mee deze avond!

 

Wil jij thuiskomen bij jezelf en weer bezielt door het leven gaan? Houd dan hier de agenda voor deze groepsavond in de gaten!

bottom of page